Gör den hårda träningen lite bekvämare

Med den här titeln menar vi inte att själva träningen ska bli lättare. Du ska inte dansa genom ett styrketräningspass om du vill bygga muskler, du ska svettas och kämpa! Men det finns olika sätt att göra träningen lite roligare och lättare att ta sig genom de tuffa partierna. 

Rätt utrustning

Ha bra skor på fötterna när du ska träna. Du skulle aldrig ge dig ut på fotbollsplan utan ett par fotbollsskor så varför ta en promenad eller joggingtur i gympaskor? Rätt skor gör träningen lättare och minskar skaderisken. Det visste du säker redan, men det tåls att påpeka om och om igen. Låt skor få kosta pengar.

Om du ska lyfta tyngt eller har lätt att få handsvett kan du köpa handskar som ger dig bättre grepp. För tunga lyft kan du också behöver handledsstöd för att vara säker på att du inte skadar dig. Det kostar att träna rätt när man ska träna hårt och mycket, men det är helt klart värt pengarna!

Slipp sladdar

Köp ett par smarta trådlösa hörlurar, gärna mindre variant som sitter stadigare i öronen. Du slipper trassla in dig i sladdar. De kommer i hårda skyddsfodral som tar lite plats och fodralen skyddar hörlurarna. Du kan köpa ett par hörlurar för så lite som 250 kronor och fortfarande få bra ljud.

Olika spellistor

Ta tiden att skapa olika spellistor på din telefon eller Spotify-konto. Ett gym- eller joggingpass kan bli långtråkigt om du behöver lyssna på samma musik om och om igen. Ha några olika spellistor med musik som gör dig glad och som får dig att vilja röra dig. Med Spotify kan du få rekommendationer utifrån vad du brukar lyssna på, de sätter också ihop spellistor med låtar de tror att du skulle gilla. Kolla igenom och skapa flera listor som du kan hoppa mellan. Kanske du har några listor specifikt för styrketräning och en annan när du är ute och cyklar?