Om du vill börja träna

Du kanske inte varit den som tränat så där regelbundet utan tränat lite nu och då i omgångar. Kanske det är nu som du ska börja träna på allvar. Om du vill börja träna lite mer regelbundet så kan det vara bra att skapa bra förutsättningar för dig och din träning.

Träningsprogram är bra att följa så du vet att du tränar rätt. Det finns bra hjälp att få för dig som är ny på detta med träning. Som nybörjare så är det lätt att man tar ut sig för mycket den första tiden. Det gäller att vänja kroppen med träning. Det gäller också att hitta rätt teknik så du lär dig hur du ska träna rätt. När man väl bestämt sig för att börja träna så kan motivationen vara så hög att man tar ut sig för mycket den första tiden. Försök sansa dig och öka dina träningsdoser succesivt allt eftersom.

För varje vecka som du tränar så kommer du känna att du orkar mer. Men lägg inte på för mycket vikter eller träningstid för snabbt. Tänk på att du ska orka med den träning som du genomför under en lång period. Se också till så att du värmer upp ordentligt innan varje träningspass och att du stretchar efter. Detta kan minska skaderiskerna. Se också till att du vilar och återhämtar dig ordentligt efter varje träningspass. Vilan är lika viktig som träningen. Det är då din kropp blir stark och kommer att orka med mer.